11 Αυγούστου 2008

Μια μέρα στη ζωή του Παντελή Καψή

«Δεν θα με τρελάνετε εσείς» μουρμούρισε αγανακτισμένος ο διευθυντής των ΝΕΩΝ κι έκλεισε την τηλεόραση. Στη ΝΕΤ εξελισσόταν μια μοναδική παράσταση του θεάτρου του παραλόγου, σε σκηνοθεσία Παύλου Παπαδημητρίου και συγκλονιστικές ερμηνείες της Άννας Καραμανλή, του Παύλου Γερακάρη και άλλων δύο κυρίων. Η ηρωίδα, σχεδόν αντελώς αλλά όχι ακριβώς φτυστή η Κατερίνα Θάνου, σήκωνε το σταυρό του αθλητισμού και του ελληνισμού ενώ πέντε σκοτεινοί κύκλοι με γαμψά νύχια προσπαθούσαν να της σκίσουν τις σάρκες.

Αυτά χτες. Γιατί σήμερα, ακόμα φουρκισμένος, ο Παντελής Καψής κάθεται στο γραφείο του, δίνει εντολή να μην τον ενοχλήσει κανείς και αφοσιώνεται στο γράψιμο του άρθρου του για την Τετάρτη.

Τίτλος, «Σαν να μην πέρασαν τέσσερα χρόνια».

Οπαδός του fair play ο Παντελής, ξεκινάει από την Ελευθεροτυπία. Στην αριστερή στήλη εκεί που λέει Αναζήτηση ... Με ημερομηνία [Επιλέξτε] [Συμπληρώστε] συμπληρώνει 13/8/2004. Τίποτα, τον βγάζει στο σημερινό φύλλο. Εκνευρισμένος ξαναδοκιμάζει 13/08/2004, και όντως του βγάζει το φύλλο της Μαύρης Παρασκευής.

«Αχ μωρέ, μια δουλειά σωστή δεν μπορείτε κάνετε» σκέφτετε ο Παντελής ενώ σταχυολογεί κείμενα για το άρθρο του.

Σειρά έχει η Καθημερινή. Εδώ δεν έχει πεδίο για την εισαγωγή ημερομηνία. Οπότε ο Παντελής αρχίζει ένα μαραθώνιο κλικ. Πρώτα στο Αρχείο Εκδόσεων, μετά στο Αρχείο 2004, μετά στον Αύγουστο, μετά στο 13 και τέλος, αν θέλει να δει το πρώτο θέμα, στο Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2004.

«Όποιος δεν έχει μυαλό έχει ποντίκια» θυμοσοφεί ο Παντελής συλλέγοντας προσεκτικά το υλικό του.

Εξουθενωμένος από την αδυναμία του ανταγωνισμού να παρακολουθήσει τις τεχνολογικές εξελίξεις ο Παντελής επιστρέφει στα πάτρια εδάφη.

«Εμπρος καλό μου σάιτ, οδήγησέ με στο φύλλο της 13ης Αυγούστου 2004!».

«Εμπρός καλό μου σάιτ!»

«Καλό μου σάιτ;»

«Ακούει κανείς;»

2 σχόλια:

kukuzelis είπε...

Ηράκλειον-Κρήτης, του ανταποκριτού μας: Εν Ελλάδι, ουδέν προσωρινότερον του μονίμου και ουδέν δαιδαλωδέστερον του απλουστάτου. Αχ βαχ.

Manchurian είπε...

Χαιρετσμούς στο ακριτκό Ηράκλειο! (failure is not an option, it's the norm)