27 Αυγούστου 2008

Ασπίδα κοροϊδίας

"Ασπίδα προστασίας" για τους πολίτες, τη διερεύνηση κρουσμάτων αστυνομικής βίας ζητεί η εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαπιστώνει, όχι από δική του έρευνα αλλά μετά από υπόδειξη τρίτων, ότι οι υφιστάμενοί του δεν κάνουν τη δουλειά τους.

Αδιάφοροι; Ανίκανοι; Τεμπέληδες; Υποστηρικτές των βασανιστηρίων ως ανακριτική μέθοδο;

Μάλλον τίποτα από όλα αυτά, γιατί αλλιώς η φυσιολογική αντίδραση θα ήταν έλεγχος των εισαγγελέων που ενώ έλαβαν γνώση περιστατικών κακοποίησης δεν έπραξαν τίποτα.

Αφού όμως η ενδεδειγμένη αντίδραση δεν είναι ο καταλογισμός ευθυνών, έστω σε μία περίπτωση για παραδειγματισμό, αλλά προτιμάται η αποστολή εγκυκλίου με την οποία οι παραλήπτες καλούνται εφεξής να πράττουν το καθήκον τους, υποθέτω πως όσοι δεν συμμορφωθούν και συνεχίσουν να ανέχονται εγκληματικές ενέργειες δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν.

Το πολύ-πολύ αντί για εγκύκλιο να λάβουν κάποια προσωπική επιστολή από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία θα τους ζητά να κάνουν το καθήκον τους από Δευτέρα, ή την πρώτη του μηνός, ή την πρώτη του έτους (ό,τι απέχει χρονικά περισσότερο, γιατί δεν είναι σωστό να αναστατωθεί η καθημερινότητά τους).

Ιδέα: η επιστολή να είναι γραμμένη με κεφαλαία!

2 σχόλια:

Elias είπε...

Πιστεύω να έπιασες το κρυφό μήνυμα της κίνησης Σανιδά: ζητά μεν από τους εισαγγελείς να ερευνούν τις περιπτώσεις κακομεταχείρισης πολιτών (και να τις καταγράφουν!), τους απέστειλε όμως και εγκύκλιο του αείμνηστου εισαγγελέα Ευάγγελου Κρουσταλλάκη από το 2002.

Πα να πει: "μην αγχωνόσαστε, παιδιά, το 2012 ο διάδοχός μου θα σας ξαναστείλει την εγκύκλιο του αείμνηστου εισαγγελέα Σανιδά από το 2008 και θα σας ξανακαλεί να ερευνάτε τις καταγγελίες αστυνομικής βίας".

Manchurian είπε...

Α χα, αυτό είναι που λένε "συνέχεια του κράτους".