03 Απριλίου 2008

Οι καλύτερες ειδήσεις είναι οι ανύπαρκτες

Μου έχει κάνει εντύπωση, στις κουβέντες για το "βέτο" στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς σε μια συγκεκριμένη χώρα. Στην Τουρκία.

Η φίλη και σύμμαχος είναι η χώρα εκείνη που σε όποιο χαρτί του ΝΑΤΟ υπάρχει η αλληλουχία λέξεων "former Yugoslav Republic of Macedonia", απαιτεί να μπάινει δίπλα ένας αστερίκος που οδηγεί στην υποσημείωση "Turkey recognises the Republic of Macedonia with its constitutional name".

Σκέφτομαι λοιπόν το εξής:

Αν η Τουρκία τήρησε "προκλητική" στάση, το θέμα πνίγηκε για να μην ερεθιστούν τα εθνικιστικά αντιτουρκικά αντανακλαστικά μας. Σοφή επιλογή, γιατί έτσι θα έπαιρνε πόντους το αίτημα μιας αδιάλλακτης στάσης με το ακαταμάχητο τεκμήριο του τουρκικού δάκτυλου.

Αν πάλι η Τουρκία τήρησε "σεμνή" στάση, το θέμα πνίγηκε για να μην ερεθιστούν τα εθνικιστικά αντιαμερικανικά αντανακλαστικά. Σοφή επιλογή, γιατί αν ακόμα και οι προαιώνιοι εχθροί μας αναγνωρίζουν δια της σιωπής τα εξίσου προαιώνια δίκια μας, σιγά μη φοβηθούμε τους νεόκοπους Αμερικανούς.

Όπως και νά 'χει, ελπίζω ο λογαριασμός για τη μη πρόσκληση της ΠΓΔΜ&ΝΔΣ&ΜΔΝΜ να μην αποπληρωθεί με δόσεις στο Αφγανιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: