03 Ιουλίου 2010

Πράσινη Κόλαση

Ποίος ήτο ο συνταγματάρχης Φώσετ;



Αποκλειστικά στο Έθνος, η δημοσίευση ξεκινά στις 24 Αυγούστου 1953 και ολοκληρώνεται στις 11 Μαρτίου 1954.
Άσχετα όμως με το ζήτημα της επιστροφής μου, ένα πράγμα είνε βέβαιον. Η απάντησις στο αίνιγμα της αρχαίας Νοτίου Αμερικής - και ίσως του προϊστορικού κόσμου - μπορεί να δοθή, όταν θα ανακαλυφθούν οι παλιές εκείνες πόλειςκαι αποδοθούν στην επιστήμη. Ξέρω πολύ καλά, ότι οι πόλεις εκείνες υπάρχουν...

4 σχόλια:

δύτης των νιπτήρων είπε...

Πήγα να βάλω το λινκ του Ηλία, αλλά μετά είδα καλύτερα.

Οι εξερευνήσεις του Φώσετ κυκλοφόρησαν και σε βιπεράκι, μάλλον γύρω στο '80, δεν το έχω πρόχειρο τώρα.

δύτης των νιπτήρων είπε...

Α, και αν επιτρέπεται:
http://dytistonniptiron.wordpress.com/2010/01/13/eldorado-googleearth/

Manchurian είπε...

Αναρωτιέμαι τι πέραση να είχαν τότε, τη δεκαετία του 50, αυτά τα αναγνώσματα. Κάτι για να αφαιρείσαι από τα αποκαΐδια του εμφύλιου; Το Έθνος πάντως την εποχή εκείνη πρέπει να έφερνε περισσότερο σε καθημερινό περιοδικό παρά σε εφημερίδα.

Elias είπε...

Είσαι καταπληκτικός. Αρχίζω να πιστεύω ότι το internet είναι απλώς μια ιδέα στο μυαλό του Ανθρώπου από τη Μαντζουρία. Αν σταματήσεις να το σκέφτεσαι, τότε οι browsers μας θα βγάζουν συνεχώς "page not found".

Το συγκεκριμένο ανάγνωσμα πρέπει να ήταν και λίγο στρατευμένο τότε. Θέλω να πω, Άγγλος αξιωματικός πάει εκεί που δεν πήγε ποτέ άλλος λευκός. Πολύ πιο ελκυστικό για δημοσίευση παρά π.χ. οι εξερευνήσεις του Αμούντσεν στην Ανταρκτική.
Επίσης, υποθέτω ότι η Πράσινη Κόλαση πρέπει να πέρασε σχετικά απαρατήρητη. Παλιότερα (πολύ παλιότερα) που το 'χα λίγο ψάξει, δεν είδα καμία αναφορά στα δημοσιεύματα του Έθνους.