29 Ιανουαρίου 2008

Η ΟΑΚΚΕ τώρα δικαιώνεται

Όταν η δίδυμη αδελφή της ανάδελφης Φιλελεύθερης Συμμαχίας προειδοποιούσε, πολλοί γελούσαμε. Τώρα, που ακόμα και τυφλοί βλέπουν τα δίκια της, γελάει πικρόχολα η ΟΑΚΚΕ.
Συλλυπητήριο τηλεγράφημα για το θάνατο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου απηύθυνε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, χαρακτηρίζοντας την πρόωρη εκδημία του προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας "δυσαναπλήρωτη απώλεια".

"Η με αυταπάρνηση διακονία του για το καλό της Εκκλησίας και της ενότητας της ορθοδοξίας", σημειώνει στο μήνυμά του ο πρόεδρος Πούτιν, "τα διαδοχικά βήματά του για την εδραίωση των ιστορικών δεσμών φιλίας μεταξύ των λαών της Ρωσίας και της Ελλάδας, του χάρισαν ευρεία αναγνώριση και σεβασμό".

"Είμαι πεπεισμένος", δηλώνει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Ρώσος ηγέτης, "ότι η φωτεινή μνήμη για τη Μακαριότητά του θα πολλαπλασιάσει τις κοινές μας προσπάθειες για την περαιτέρω ανάπτυξη της ρωσο-ελληνικής συνεργασίας, τον εμπλουτισμό των μακραίωνων πολιτιστικών και πνευματικών σχέσεων των δύο χωρών".

Από την Τρίτη αναμένεται να ανοιχθεί στην ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα βιβλίο συλλυπητηρίων. Πολυάριθμα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ της Ρωσίας μεταδίδουν και αναδημοσιεύουν τις συλλυπητήριες δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια και του Πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, που μεταφράστηκαν και διανεμήθηκαν χθες από το Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Μόσχα. Αναλυτική και ευρεία είναι η κάλυψη τόσο του θανάτου του μακαριστού Χριστοδούλου, όσο και των διαδικασιών για την εκλογή νέου Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Έθνος


Powered by ScribeFire.

2 σχόλια:

Elias είπε...

Το γράφεις ειρωνικά, όμως κατά βάθος δεν μπορείς ν' αντισταθείς στην κρυφή γοητεία της ΟΑΚΚΕ. Μέσα σου, όπως όλοι μας άλλωστε, σκέφτεσαι: "Βρε, λες τελικά να...;".
Φταίω εγώ που ψήφισα το δικό σου το Makis Fact (με τον αιγιαλό).

Πάντως, αυτό δεν είναι "συλλυπητήριο τηλεγράφημα για τον θάνατο του Χ.", αυτό είναι διαφημιστική μπροσούρα.

Manchurian είπε...

Το παραδέχομαι, πιθανότατα είναι οι μόνοι στην Ελλάδα που παράγουν θεωρίες συνωμοσίας με συνέπεια και συνέχεια. Φοβάμαι πως κάποια στιγμή θα χτυπήσουν φλέβα και θα έχουμε ιστορίες.

Υποθέτω πως σε όλα τα υπεξ έχουν σχετικές συμπληρώστε-τα-κενά φόρμες.