01 Μαΐου 2008

Από το Υπουργείο Αποκλειστικά Ελληνικών Φαινομένων

Στην Αθηνα ο νομος της ζουγκλας ζει και βασιλευει. Ως ποτε θα ανεχεστε να ζειτε σαν τα αγρια ζωα, ω ανδρες Αθηναιοι? Ως ποτε θα ψηφιζετε κυβερνησεις και δημαρχους που αφηνουν την πολη σε τετοια χάλια?



"It's unbelievable that we have to take this action, but the lives of children are at risk from increasing numbers of drivers who are so selfish that they are willing to put lives at risk by refusing to stop for 30 seconds at a school crossing.

"Councils will do everything in their power to stamp this out. Abuse and intimidation of lollipop men and women who are carrying out a vital service to the community will also not be tolerated.

"Motorists need to be made aware that they are committing a criminal offence and we hope this new technology will prove an effective deterrent."



But dozens of the patrols suffer shocking abuse. Typical incidents include driving around or too close to patrols standing on the road, swearing or using threatening language and revving engines and sounding horns while the children are crossing.

Describing one recent near tragedy, lollipop lady Vera Irving said: "The car had stopped. The children stepped out, the mum stepped out.

"Then the lady just carried on, nearly knocked the children down. If the mum hadn't pulled the children out of the way, they'd have got run over, they'd have got killed."

μέσω Danger Room

11 σχόλια:

Γνωμοδότης είπε...

Χε χε...

Υπάρχει και ένα ιταλικό φλασάκι "αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ιταλία"...

http://www.lifeinitaly.com/flash/

Elias είπε...

Το μυστικό είναι ότι αυτοί που αναφωνούν "ζούγκλα γίναμε!...", συγκρίνουν υποσυνείδητα με Γερμανία.

S G είπε...

δεν ξερω αν μιλας για μενα, παντως εγω συνειδητοτατα συγκρινω με την Γερμανια και δεν βλεπω γιατι η Ελλαδα δεν μπορει γινει Γερμανια στους τομεις που η Γερμανια κανει κατι καλα και η Ελλαδα οχι.

Παρεπιμπτοντως αν νομιζεις οτι η δολοφονια πεζων που περπατανε σε πεζοδρομο δεν ειναι χαρακτηριστικο ζουγκλας, αναρωτιεμαι ποιος ειναι ο δικος σου ορισμος της ζουγκλας.

Elias είπε...

Δε μιλώ για σένα, λέω κάτι απλό χωρίς σπόντες και μπηχτές.

Δεν είναι το στυλ μου ούτε η δραματοποίηση, που εκτοξεύει το πρόβλημα πέρα από τις πραγματικές του διαστάσεις, ούτε η θεωρία του Κακού Πολιτικού / Δημάρχου / Δημοσιογράφου κ.λπ., ο οποίος υποτίθεται ότι φταίει για την ελληνική κακοδαιμονία. Κάτι αντίστοιχο είχε επισημάνει και ο Δάσκαλος εδώ.

Κατά τ’ άλλα, μοιραζόμαστε τον ορισμό της ζούγκλας και την αγάπη για τη Γερμανία.

Unknown είπε...

"Δεν είναι το στυλ μου ούτε η δραματοποίηση, που εκτοξεύει το πρόβλημα πέρα από τις πραγματικές του διαστάσεις"

δυσκολα μπορω να σκεφτω κατι που να μενοχλει στην Ελλαδα περισσοτερο απο το θεμα του κυκλοφοριακου και της οδικης συμπεριφορας.

Καθε Ελληνας ξερει καποιον που εχει ειτε σκοτωθει ειτε τραυματιστει σοβαρα σε τροχαιο!
Η σκεψη οτι θα σκοτωθω απο καποιον καφρο επειδη δεν ξερει τι σημαινει πεζοδρομος ή κοκκινο φαναρι (ή παλλομενο πορτοκαλι) πραγματικα με ανατριχιαζει και με βγαζει απο τα ρουχα μου.

Παραλληλα ο αθλιος τροπος που οδηγει ο κοσμος υποβαθμιζει την ποιοτητα ζωης στις ελληνικες πολεις σε τρομερο βαθμο. Ολοι ειναι μονιμως τσαντισμενοι!

Ισως για εναν Αθηναιο αυτα ειναι απλα και τετριμμενα επειδη εχει συμβιβαστει και συνηθισει, αλλα δεν σημαινει καθολου οτι ειναι μικρο ζητηματακι. Για πολλους ανθρωπους (οπως για μενα) ειναι βασικος λογος που δεν θελου να ζουνε στην Ελλαδα.

Και το λυπηρο ειναι οτι ολα αυτα τα προβληματα δεν εχουν λογο υπαρξης, λυνονται πολυ ευκολα. Δεν γινονται ομως γιατι λειπει απλα η ορεξη? το κουραγιο? ο κοινος νους? το ενδιαφερον?

ΥΓ η θεωρια του κακου πολιτικου δεν ξερω ποια ειναι, στο κειμενο μου τους πολιτες κριτικαρω που ανεχονται την κατασταση.

Ανώνυμος είπε...

το προηγουμενο σχολιο ειναι απο μενα βεβαια...

Manchurian είπε...

@s.g. Αν συνοψίσουμε τη ζούγκλα στο "live and let die", το συγκεκριμένο παράδειγμα όντως έχει ισχύ παραδείγματος. Αλλά αν από κάθε τέτοιο παράδειγμα εξάγουμε γενικό συμπέρασμα για την κοινωνία, τότε η ελληνική περίπτωση μάλλον δεν είναι και τόσο μοναδική.

Μ' αυτό δεν θέλω να πω πως δεν υπάρχει σπουδαίο πρόβλημα, ή ότι "συμβαίνουν και εις νησιωτικούς Παρισίους". Αλλά πως η "ζούγκλα" είναι σύμπτωμα.

Μπορούμε να το ελέγξουμε, ως ένα βαθμό με κάμερες καλή ώρα, αλλά η ζούγκλα σαν την υγρασία θα αναζητήσει άλλες φυσικές οδούς.

@γνωμοδότης, όλο το κλιπ είναι ωραίο αλλά το χειροκρότημα στη προσγείωση του αεροπλάνου, τι να πω, μύρισε το μόνιτορ ρίγανη και θυμάρι :-))

@elias, όχι έντελως άσχετο, HIT OR MISS? THE EFFECT OF ASSASSINATIONS ON INSTITUTIONS AND WAR (είναι pdf)

Unknown είπε...

"Μπορούμε να το ελέγξουμε, ως ένα βαθμό με κάμερες καλή ώρα, αλλά η ζούγκλα σαν την υγρασία θα αναζητήσει άλλες φυσικές οδούς."

ενδιαφερον, εξηγησου λιγο παραπανω. Πιστευεις οτι η καφριλα των δρομων εκτονωνει την επιθετικοτητα των Ελληνων ? Εγω ισα ισα πιστευω στο εφεκτ του σπασμενου παραθυρου, η αναρχια στους δρομους αυξανει την επιθετικοτητα των Ελληνων και μαλιστα αποθρασυνει τους χειροτερους, που κανουν οτι τους κατεβει αλλα ποτε δεν τιμωρουνται.

Manchurian είπε...

Δεν νομίζω πως στους δρόμους εκτονώνεται η επιθετικότητα. Τουλάχιστον από την προσωπική εμπειρία μου δεν οδηγούμαι σε τέτοιο συμπέρασμα. Αλλά οι δρόμοι είναι ο χώρος που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να ικανοποιηθούν οι όποιες συνθήκες κάνουν το "νόμο της ζούγκλας" ελκυστική, αν όχι επιβεβλημένη, επιλογή.

Στο συγκεκριμένο περιστατικό είναι πιθανό ο μοτοσυκλετιστής να είχε κάνει την ίδια παράβαση στο ίδιο σημείο κι άλλες φορές. Ίσως ακόμη και καθημερινά αν πρόκειται για επαγγελματία οδηγό.

Προφανώς δεν το έκανε με την πρόθεση να νιώσει πως είναι η βίαιη επαφή των εκαντοντάδων κιλών μετάλου της μοτοσυκλέτας με τα δεκάδες κιλά του σώματος της πεζής.

Αλλά κάπου στο μυαλό του θα είχε κάνει την ασυνείδητη σκέψη ότι είναι απίθανο να βρέθει αντιμέτωπος με δυο-τρεις χιλιάδες κιλά κάποιου μεγάλου οχήματος.

Όμως ό,τι συμπέρασμα και να βγάλει κανείς, περί ζούγκλας ή μη, ανατρέπεται από τις αφύλακτες διαβάσεις τρένων. Και από ορισμένες φυλασσόμενες φοβάμαι.

Σε ένα κοινό πλαίσιο εκδηλώνεται τόσο ανθρωποκτόνος όσο και αυτοκτονική συμπεριφορά, από την ίδια τάξη υποκειμένων υποψιάζομαι. Φταίνε οι άνθρωποι ή το περιβάλλον;

(περιβάλλον εννοω την πόλη)

Γνωμοδότης είπε...

Παρεπιμπτοντως αν νομιζεις οτι η δολοφονια πεζων που περπατανε σε πεζοδρομο δεν ειναι χαρακτηριστικο ζουγκλας, αναρωτιεμαι ποιος ειναι ο δικος σου ορισμος της ζουγκλας.

Ο δικός μου ορισμός πάντως έχει να κάνει με ένα τροπικό οικοσύστημα πυκνής βλάστησης.

Δεν βλέπω που κολλάνε οι πεζόδρομοι...

Manchurian είπε...

@γνωμοδότης, οι νερόλακκοι θα μπορούσαν να θεωρηθούν οι πεζόδρομοι της ζούγκλας1 Αν θυμάμαι καλά στο Μόγλη ο τίγρης (;) φέρει το στίγμα ότι σκότωσε κάποιο ζώο στο νερόλακκο. Από την άλλη ο Μόγλης είναι παιδί του Κίπλινγκ, όχι της ζούγκλας.