14 Ιανουαρίου 2013

CSI Athens

Ειδικότερα, στις 3 τα ξημερώματα, ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στα γραφεία της ΝΔ και κινητοποιήθηκε η αστυνομία που έσπευσε στην περιοχή για να διαπιστώσει τι έχει συμβεί.

Οι αστυνομικοί που πήγαν εκεί βρήκαν στο πεζοδρόμιο της λεωφόρου Συγγρού 350, εννέα κάλυκες από καλάσνικοφ. Αμέσως άρχισε έρευνα για να διαπιστωθεί τι συνέβη, κάτι το οποίο εξακριβώθηκε λίγες ώρες αργότερα, το πρωί, όταν άνοιξαν τα γραφεία του κόμματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δηλαδή, ενώ τις προηγούμενες μέρες η ηρωική αντίσταση του Σίμου Κεδίκογλου έχει αποτρέψει την κατάληψη της χώρας από τους άτακτους του Σύριζα, όταν τα προφανώς αφύλαχτα γραφεία της ΝΔ δέχονται πυροβολισμούς πρέπει να μεσολαβήσουν "λίγες ώρες" ώστε να πάει κάποιος θυρωρός να ανοίξει προκειμένου να διαπιστώσουν τι έχει συμβεί.

Δεδομένου ότι η επίθεση έγινε στις 3 και βρίσκω απίθανο τα γραφεία να ανοίγουν πριν τις 7, άντε ας πούμε στις 6, επί τρεις ώρες το λιγότερο μία σφαίρα έκανε ανενόχλητη βόλτες μέσα στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά.

Προφανώς και όταν κάτι μπορεί να εξηγηθεί με τη βλακεία, δεν πρέπει να σπεύδουμε να το αποδώσουμε σε δόλο.

Αλλά είναι αρκετή η βλακεία για να εξηγήσει πως είχαν μείνει αφύλαχτα τα γραφεία και γιατί μεσολάβησε ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να ερευνηθούν; (κι αν υπήρχε μέσα κάποιος τραυματισμένος;)

Εμένα μου φτάνει και μου περισσεύει, τόσο η προσωπική μου βλακεία όσο και η συλλογική.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Security guards at Mr. Samaras’s party offices saw two men emerge from a car shortly before 3 a.m. Monday and open fire, the police said. The offices were empty."

http://www.nytimes.com/2013/01/15/world/europe/shots-fired-at-office-of-greek-prime-minister.html

Manchurian είπε...

Ενδιαφέρον, αλλά αφενός η λιτή ανακοίνωση της Αστυνομίας δεν αναφέρει τίποτα για φρουρούς, στο δε ρεπορτάζ της Καθημερινής γίνεται λόγος για έναν φρουρό που "φέρεται να μην έχει σαφή εικόνα για τις κινήσεις των τρομοκρατών".

Δηλαδή τα γραφεία της ΝΔ φυλάει ένας αστυνομικός που δεν είναι σε θέση όχι να αντιδράσει αλλά ούτε καν να δώσει μια χρήσιμη κατάθεση. Δεν τον κακίζω τον άνθρωπο, εγώ στη θέση του μάλλον θα το έβαζα στα πόδια.

Αλλά πρόκειται για συνθήκες που δεν ανταποκρίνονται στην ρητορική της ΝΔ λίγες ώρες πριν.

Ανώνυμος είπε...

3:00 τα χαράματα τραυματίας εκεί μέσα; Μόνο αν συνοδεύονταν από αλκοόλ και σεξ, γιατί για δουλειά χλωμό το κόβω

Manchurian είπε...

Δε μου φαίνεται σωστό να βασίζεται κανείς στο απίθανο της παρουσίας για μην κάνει επιτόπια έρευνα.

Εκτός κι αν ο πυροβολισμός στο γραφείο δεν έγιεν αντιληπτός παρά μόνο όταν χάραξε, οπότε έτσι εξηγείται και η καθυστέρηση στην είσοδο στο κτίριο.