10 Απριλίου 2008

Μπρέικιν νιουζ

Μόλις άκουσα στο ραδιόφωνο του Άλφα πως ο Σαμαράς σε ομιλία του, παρουσία αμερικανού αξιωματούχου, αναφέρθηκε στη μεξικάνικη διαφήμιση της Άμπσολουτ.

Προσπαθώ να σκεφτώ κάποιο λογοπαίγνιο με το "έξω πάμε καλά", αλλά δεν πάμε καλά.

Ενημέρωση:
Την χώρα μας επισκέπτεται, ο Αμερικανός βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών Μάθιου Μπράϊζα, ο οποίος παραβρέθηκε στο γεύμα του Εκόνομιστ, ενώ συνάντηση θα έχει με την Ντόρα Μπακογιάννη.
Λίγο πριν από την επίσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Μπράϊζα είχε διασταυρώσει ξίφη με τον Αντώνη Σαμαρά, στο συνέδριο του Εκόνομιστ. Ο αμερικανός αξιωματούχος χρησιμοποίησε ανέλπιστα χαμηλούς τόνους και τόνισε πως κατανοεί τις ελληνικές θέσεις και ευαισθησίες για το σκοπιανό αλλά δεν προέβη σε αναφορές που θα βοηθούσαν μια λύση.
Ο κ. Σαμαράς υπενθύμισε πως η Ουάσινγκτον απαγόρευσε προσφάτως διαφήμιση γνωστής μάρκας βότκα, όταν η εταιρία χρησιμοποίησε διαφήμιση με χάρτη της Αμερικής, με το Τέξας να περιλαμβάνεται στην περιοχή του Μεξικό.
Ο Μπράϊζα έκανε λόγο για ανάγκη απεγκλωβισμού από τη σχεδόν μονοπωλιακή όπως είπε προμήθεια της Ευρώπης με ρωσικό αέριο.
Επίσης, ο κ. Σαμαράς απέρριψε την πρόθεση της Τουρκίας να αγοράζει αέριο από την περιοχή της Κασπίας για να το μεταπωλεί προς μεταφορά δια του αγωγού προς την Ελλάδα και την Ιταλία.

alphatv.gr
Και μετά κακοφαίνεται σε ορισμένους ο Πολύδωρας.

Έξτρα ενημέρωση

3 σχόλια:

Elias είπε...

(Η τελευταία παράγραφος αποτελεί συγκλονιστικό δημοσιογραφικό επίτευγμα)

Σε έναν τέλειο κόσμο, η Ουάσινγκτον θα απαγορεύει και μεξικάνικες διαφημίσεις -ή έστω θα τις τροποποιεί ώστε να περιλαμβάνουν μόνο το Τέξας στον μεξικάνικο χάρτη, αφήνοντας απ' έξω Γιούτα, Αριζόνα, Νεβάδα, Καλιφόρνια, Νέα Μεξικό, Ουαϊόμινγκ, Κολοράντο.
Επίσης, ο κ. Σαμαράς θα απολαμβάνει τις επενδύσεις του στον Νομό Μεσσηνίας και δε θα ανακατεύεται στην επίσημη πολιτική της Ελλάδας.

Elias είπε...

Λυπάμαι αυτόν τον καημένο, τον κ. Μπράϊζα. Τι αναφορά θα δώσει για την ελληνική παρουσία στο συνέδριο; "Ήρθε κι ένας πρώην Υπουργός Εξωτερικών, που πήρε τον λόγο κι έλεγε όλο βλακείες".

Manchurian είπε...

Είδα το απόσπασμα στην τηλεόραση. Έχει ένα πόντο (μόνο ένα) ο Σαμαράς, γιατί είπε πως αν η διαφήμιση μιας ιδιωτικής εταιρείας προκάλεσε τέτοια αντίδραση (όχι βέβαια την υποτιθέμενη απαγόρευση), σκεφτείτε τι θα γίνόταν αν τέτοιους χάρτες έξεδιδε επισήμως μια κυβέρνηση.

Πάντως ο Αμερικανός αντέδρασε συγκαταβατικά, "Γνωρίζουμε την ιστορία της περιοχής, σεβόμαστε τις ευαισθησίες". Χιντ, με το ένα χέρι κρατούσε το κεφάλι του.