Θα μπορούσε να φιλοξενηθεί και σαν παιχνίδι του τύπου "βρες τις εφτά διαφορές"
Η Ντ.Μπακογιάννη αναφέρεται μεταξύ των υποψηφίων για ΥΠΕΞ της ΕΕ
Μπακογιάννη για ΥΠΕΞ της Ε.Ε. πρότεινε ο «Economist»
Τη Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε το βρετανικό περιοδικό «Economist» για τη θέση της υπουργού Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωση που προβλέπει η νέα συνθήκη της Ε.Ε.
Το περιοδικό Economist αναφέρει το όνομα της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη μεταξύ των υποψηφίων για τη μελλοντική θέση του «υπουργού Εξωτερικών» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λισσαβόνας.
Η Ντόρα Μπακογιάννη περιλαμβάνεται μεταξύ των ονομάτων που προτείνει το βρετανικό περιοδικό «Economist» για τη μελλοντική θέση του υπουργού Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το άρθρο του έγκυρου βρετανικού περιοδικού σημειώνει ότι πιθανοί υποψήφιοι για τη θέση αυτή είναι επίσης ο Σουηδός τέως υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ, ο οποίος όμως δεν αποδέχεται την υποψηφιότητα, ο Ολι Ρεν, ο τέως Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για τη Διεύρυνση, και η Ούρσουλα Πλάσνικ, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας.
Πιθανοί υποψήφιοι για τη θέση αυτή είναι επίσης ο Σουηδός τέως υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ,(ο οποίος όμως δεν αποδέχεται την υποψηφιότητα), ο τέως Επίτροπος της Ε.Ε. αρμόδιος για τη Διεύρυνση Ολι Ρεν, και η Ούρσουλα Πλάσνικ, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας.
Το άρθρο αναφέρεται κυρίως στην προβλεπόμενη από τη νέα Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της ΕΕ θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την οποία ως υποψήφιοι προκρίνονται προς το παρόν ο Τόνι Μπλερ, τέως πρωθυπουργός της Βρετανίας καθώς και οι Φελίπε Γκονθάλεθ, Πάαο Λιπόνεν, και Βοφγκανγκ Σιούσελ, τέως επικεφαλής των κυβερνήσεων αντίστοιχα, της Ισπανίας, της Φινλανδίας και της Αυστρίας.
Το άρθρο αναφέρεται κυρίως στην προβλεπόμενη από τη νέα Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της ΕΕ θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την οποία ως υποψήφιοι προκρίνονται προς το παρόν ο Τόνι Μπλερ, τέως πρωθυπουργός της Βρετανίας, καθώς και οι Φελίπε Γκονθάλεθ, Πάαο Λιπόνεν, και Βοφγκανγκ Σιούσελ, τέως επικεφαλής των κυβερνήσεων αντίστοιχα, της Ισπανίας, της Φινλανδίας και της Αυστρίας.
Η Συνθήκη της Λισσαβόνας πρέπει να εγκριθεί με δημοψήφισμα από τους Ιρλανδούς πολίτες προκειμένου να τεθεί σε ισχύ. Το δημοψήφισμα αναμένεται να διεξαχθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου.
Η Συνθήκη της Λισσαβόνας πρέπει να εγκριθεί με δημοψήφισμα από τους Ιρλανδούς πολίτες προκειμένου να τεθεί σε ισχύ. Το δημοψήφισμα αναμένεται να διεξαχθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου.
Ο ιρλανδικός λαός απέρριψε με ποσοστό μεγαλύτερο του 54% τη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη στο μοναδικό δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στην ΕΕ επί της Συνθήκης τον Ιούνιο του 2008.
Υπενθυμίζεται ότι ο ιρλανδικός λαός απέρριψε με ποσοστό μεγαλύτερο του 54% τη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη, στο μοναδικό δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στην ΕΕ επί της Συνθήκης τον Ιούνιο του 2008.
in.gr, Καθημερινή (χορηγός το γραφείο τύπου της Ντόρας υποθέτω)
Παρέλειψα τον δράστη του εγκλήματος: Some talk of Dora Bakoyannis, foreign minister of Greece, or Ursula Plassnik, an ex-minister from Austria.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου